Aktualno

Tržnica

                                                           PONUDBA DARIL                                      

Splošni pogoji poslovanja

Pogoji poslovanja

Splošni pogoji spletne trgovine kmetije Omerzu v lasti Manca Omerzu, so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1) ter Zakonom o elektronskih komunikacijah (ZEKom-1).

Podatki o podjetju

Kmetija Omerzu
Manca Omerzu, nos. dop. dej. na kmetiji
Dečno selo 15
8253 Artiče
Matična številka: 2461269
ID za DDV: 96520248
TRR: SI56 0284 3026 3413 089 (NLB)
SI56 6100 0000 6529 029 (Delavska hranilnica)
Telefon: 00386 31 601 981
Email: kmetija.omerzu@gmail.com

Kupca zavezujejo splošni pogoji, ki so veljavni v trenutku nakupa (oddaje spletnega naročila).

Vrste uporabnikov

Pravico do nakupa v spletni trgovini kmetije Omerzu imajo vsi obiskovalci spletne strani.

Dostopnost informacij

Kmetija Omerzu se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovila naslednje informacije:

 • identiteto podjetja
 • kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon),
 • bistvene značilnosti blaga oziroma storitev (vključno s poprodajnimi storitvami),
 • dostopnost izdelkov (vsak izdelek, ki je v ponudbi na spletnem mestu, naj bi bil dostopen v razumljivem roku),
 • pogoje dostave izdelka ali izvršitve storitve (način, kraj in rok dostave),
 • vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano ali že vsebujejo davke in stroške prevoza,
 • način plačila in dostave,
 • časovno veljavnost ponudbe,
 • rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop; poleg tega tudi o tem, če in koliko stane kupca vračilo izdelka,
 • pojasnilo postopka ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi.

Ponudba artiklov in cene

Zaradi narave poslovanja prek spleta se ponudba in cene v spletni trgovini kmetije Omerzu ažurirajo in spreminja glede na trenutne razmere. Cene v spletni trgovine Kmetije Omerzu ne vsebujejo DDV saj nismo zavezanci za DDV. Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo vnaprej določene veljavnosti. Cene veljajo v primeru plačila z navedenimi načini plačila, pod navedenimi pogoji.

Naročilo in cene

Kupoprodajna pogodba med kmetijo Omerzu in kupcem je v spletni trgovini kmetije Omerzu sklenjena v trenutku, ko kmetija Omerzu kupcu pošlje prvo elektronsko sporočilo o statusu njegovega naročila. Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za kmetijo Omerzu kot za kupca.

Načini plačila

Spletna trgovina kmetije Omerzu omogoča naslednje načine plačila:

 • z gotovino ob prevzemu preko Pošte Slovenija
 • s predračunom
 • z gotovino ob osebnem prevzemu
  Na prevzemnem mestu kmetije Omerzu na prvem naslovu Dečno selo 15, 8253 Artiče, drugem naslovu Zgornja Pohanca 50, 8256 Sromlje ali po medsebojnem dogovoru s stranko na drugem prevzemnem mestu, je možno plačilo z gotovino.

Dostava

Način in strošek dostave in obdelave naročila

Za spletna naročila je strošek dostave:

 • Po predračunu: 3,90€
 • Po povzetju: 5,90€
 • Osebni prevzem: brez stroškov (po dogovoru na prvem naslovu: Dečno selo 15, 8253 Artiče in drugem naslovu Zgornja Pohanca 50, 8256 Sromlje)

Za kmetijo Omerzu pakete dostavlja Pošta Slovenije. Če vas ob dostavi ni na navedenem naslovu, lahko paket prevzamete na vaši najbližji pošti.

Opozorilo: ti pogoji ter stroški pakiranja in dostave veljajo samo znotraj Republike Slovenije. V primeru pošiljanja paketov zunaj meja Republike Slovenije se stroški obračunajo po dejanskem ceniku Pošte Slovenije.

Izdaja računa

Kmetija Omerzu račun za naročene artikle priloži v vsebino paketa ali pošlje preko maila, ki ga je kupec navedel pri naročilu. Na računu sta razčlenjena cena in vsi stroški v zvezi z nakupom.

Kupec je dolžan preveriti pravilnost podatkov pred oddajo naročila. Kasneje podanih ugovorov glede pravilnosti izdanih računov ne upoštevamo.

Postopek obveščanja o nakupu

 • Po oddaji naročila kupec prejme obvestilo po elektronski pošti, da je naročilo sprejeto.
 • Kmetija Omerzu lahko za preverjanje podatkov ali zaradi zagotavljanja točnosti dobave pokliče kupca na njegovo kontaktno telefonsko številko ali ga kontaktira preko navedenega email naslova, ki ga je kupec posredoval ob naročilu.
 • Postopek nakupa za pravne osebe je popolnoma enak kot za fizične osebe, le da na zaključku nakupa (pod komentar) navede še davčno številko podjetja in morebitne ostale podatke, ki so pomembni za kupca. Prav tako so enake možnosti plačila.

Pravica do odstopa potrošnika od pogodbe

 • Pri pogodbah, sklenjenih na daljavo, ima potrošnik (po 43.č členu ZVPot) pravico, da v 15 dneh podjetju na elektronski naslov (kmetija.omerzu@gmail.com) sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Vrnitev prejetega blaga podjetju v roku za odstop od pogodbe se šteje za sporočilo o odstopu od pogodbe.
 • Potrošnik mora najkasneje v 30 dneh po sporočilu o odstopu od naročila podjetju vrniti blago. Potrošnik vrne blago na naslov: Kmetija Omerzu, Zgornja Pohanca 50, 8256 Sromlje. Po prejemu blaga podjetje potrošniku skladno z zakonom vrne vsa opravljena plačila. Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od naročila, je neposredni strošek vračila blaga.
 • Potrošnik mora artikel vrniti prodajalcu nepoškodovan in v nespremenjeni količini, razen če je artikel uničen, pokvarjen, izgubljen ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv potrošnik.
 • Potrošnik ob vračilu blaga pošlje tudi račun za blago in osebne podatke ter transakcijski račun, na katerega želi prejeti vrnjeno plačilo. Vračilo plačila bomo opravili v 30 dneh od prejema vrnjenega blaga.

Varovanje osebnih podatkov

 • Kmetija Omerzu se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov uporabnika v skladu z ZVOP-1.
 • Kmetija Omerzu za nedoločen čas hrani naslednje podatke kupcev na spletni strani Kmetije Omerzu: ime in priimek, e-poštni naslov, kontaktni telefon, primarni naslov in naslove za dostavo, državo prebivališča, čas in datum naročila, morebitne ostale podatke vpisane pod komentar.
 • Kmetija Omerzu navedene osebne podatke uporabi izključno za potrebe izpolnitve naročila (pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov) in ostalo potrebno komunikacijo s članom.
 • Uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani nepooblaščenim osebam.
 • Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam, in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega e-mail naslova, uporabniškega imena in gesla ter ustrezno programsko (protivirusno) zaščito svojega računalnika.

Pravno obvestilo

Spletna trgovina kmetije Omerzu in vsi podatki na njej, slike artiklov, grafični in video elementi na spletni strani so zaščiteni z Zakonom o avtorskih pravicah in jih ni dovoljeno reproducirati ali uporabljati brez predhodnega pisnega dovoljenja. Blagovna znamka kmetija Omerzu in logotip sta v lasti kmetije Omerzu.

Omejitev odgovornosti

Kmetija Omerzu se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na njenih spletnih straneh. Kljub temu pa se lahko lastnosti artiklov, rok dobave ali cena spremenijo tako hitro, da kmetija Omerzu včasih ne uspe popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru, bo kmetija Omerzu kupca obvestila o spremembah in mu omogočila odstop od pogodbe ali zamenjavo naročenega artikla.

Pritožbe in spori

Kmetija Omerzu spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Kmetija Omerzu se po vseh močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb in določiti osebo, s katero se, v primeru težav, kupec lahko poveže telefonsko ali po elektronski pošti.

Pritožba se odda prek e-poštnega naslova kmetija.omerzu@gmail.com. Postopek obravnave pritožbe je zaupen. Kmetija Omerzu bo v osmih (8) delovnih dneh potrdila, da je prejela pritožbo, sporočila kupcu, kako dolgo jo bo obravnavala in ga vseskozi obveščal o poteku postopka.

Izjava glede prehranskih in zdravstvenih trditev pri opisih izdelkov

Vse informacije na straneh spletne trgovine kmetije Omerzu (www.kmetija-omerzu.si), so zgolj informativnega značaja in nikakor niso namenjene kot nadomestilo za nasvete zdravnika ali drugega zdravstvenega osebja, prav tako ne morejo biti nadomestilo za ustrezno zdravstveno pomoč, saj niso priznana s strani zdravstvenih avtoritet.

Izdelki in trditve o posameznih izdelkih na tej spletni trgovini, niso bili ocenjeni s strani državnih inštitucij in niso namenjeni za zdravljenje ali preprečevanje bolezni. Tekstovni opisi posameznega izdelka so zgolj informativne narave in niso bili potrjeni s strani Evropskega inštituta za varnost hrane (EFSA).

V primeru, da jemljete še kakšna zdravila in druga prehranska dopolnila, se pred kombiniranjem le teh z določenimi živil posvetujete s svojim zdravnikom.


Kmetija Omerzu @ 2014 | Splošni pogoji uporabe
Izvedba: GoFar

Kmetija Omerzu

Rucjan vrh 4
8250 Brezice
031 601 981
kmetija.omerzu@gmail.com