Skoči na vsebino

MEŠANI MED

3,61 13,14 

Med – dar iz narave. In še kako to drži. Med je izredno dragocen pridelek čebel, ki ima pomembno vlogo v naši prehrani. Poln je antioksidantov, vitaminov in mineralov.
Mešani med čebele pridelajo iz nektarja , ki so ga nabrale na sivki, kostanju in lipi. Ima nekoliko grenak okus zaradi kostanja, vendar ga lipa ublaži. Tako dobimo poseben okus medu, ki vam bo zagotovo všeč.

Šifra: Ni na voljo Kategorija:

Na naši kmetiji imamo 16 panjev za katere lepo skrbimo. Prvoten namen čebel pri nas je opraševanje sadnega drevja, vsako leto pa tudi pridno nabirajo cvetni prah ter gozdno mano in nam s tem pridelajo med. Točimo ga dvakrat in tako vam lahko ponudimo cvetlični in mešani (mešanica sivke, kostanja in lipe) med.

Kristalizacija medu je naraven pojav in ne povzroča nobenih sprememb medu. Kristalizacija je odvisna od sladkorne sestave medu (razmerje med glukozo in fruktozo), količine vode v medu in temperature hranjenja. Kozarec s kristaliziranim medom postavite v vodno kopel, ki pa ne sme presegati 40 °C, sicer bo med izgubil svoje zdravilne lastnosti.

Polnimo v kozarce po 100 g; 420 g in 900g.

Teža

100 g, 420 g, 900 g

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “MEŠANI MED”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja